ANIL PARÇA Haberleri

ANIL PARÇA Haberleri

ANIL PARÇA haberleri, haber editörü ANIL PARÇA tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Yumurta Fiyatına Yüzde 50 Zam

Temel gıda ürünlerine yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak yumurta fiyatına yüzde 50 zam yapıldığı öğrenildi. Uygulanan zammın ardından bir koli (30 adet) yumurta fiyatı 60 lirayı buldu.

Seydikemer Belediyesi patili dostların yardımına koştu

Seydikemer Belediyesi, hava sıcaklıklarının arttığı günlerde patili dostları unutmadı. Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner Hizmetleri ekipleri Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini giderek, patili dostlara mama dağıtıp, sıcak yaz günlerinde serinlemeleri için suyla yıkadı.

Yörük Şenliği başlıyor

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği yarın akşam yöresel sanatçıların vereceği konser ile başlıyor. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 24 Temmuz'da Özlem Şahin'de konser verecek.

Kızılay Gönüllüsü Örnek Kaymakam

Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde, Türk Kızılay Fethiye Şubesi tarafından Fethiye Kaymakamlığı Hükümet Konağı giriş katında kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Fethiye, Kruvazör Yolcu Gemilerinin uğrak noktası oldu

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte kruvazör yolcu gemilerinin uğrak noktası, Fethiye oldu.

Seydikemer Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Fahri Can’ın Acı Günü

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Fahri Can’ın vefat eden annesi Dudu Can’ın cenaze namazına katıldı.

ORMANLARA GİRİŞ YASAK

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulunurken orman yangını için riskli bölgelere girişlerin 31 Ağustos’a kadar yasaklandığını duyurdu.

FETHİYESPOR TRANSFERE DOYMUYOR

TFF 3. Lig 3. Grup’ta başarılı bir sezonun ardından 2. Olarak playofflara kalan ve playoff şampiyonu olarak TFF 2. Lig’ yükselen Fethiyespor’da transfer çalışmaları son hızla devam ediyor. Transfere Teknik Direktör Mesut Toros ile anlaşarak başlayan Fethiyespor teknik heyetin raporu doğrultusunda yürütülen titiz bir çalışma ile gerekli bölgelere transferler yapılıyor.

BABADAĞ REKORA DOYMUYOR

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da rekor üstüne rekor kırılıyor. 2021 yılında gerçekleştirilen 167 bin 3 uçuşla tüm zamanların rekorunun kırıldığı Babadağ’dan bu yıl 7 ayda toplam 66 bin 607 kişi yamaç paraşütüyle uçuş yaptı. Kurban bayramı tatilinde günlük ortalama 838 uçuşun yapıldığı Babadağ’dan 9 günde toplam 7 bin 544 kişi yamaç paraşütüyle atladı. Babadağ’a olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, bu yıl 19 Temmuz itibarıyla gerçekleşen 66 bin 607 uçuşun geçen yılla kıyaslandığında yüzde 47 oranında artışa denk geldiğini vurgulayarak, “Babadağ yamaç paraşütünde marka. Dünyanın dört bir tarafından macera severler Ölüdeniz manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapmak için geliyor. Babadağ Teleferik ile Babadağ’a daha da değer kazandı. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte günlük ortalama 1500 kişi Babadağ’a çıkıyor. Konserlerin olduğu günlerde bu rakam 2000’e ulaşıyor. Bölgemiz adına bu çok ciddi bir katkı.” dedi

SICAKLARA DİKKAT !!!

Yaz aylarının ortalarına geldiğimiz şu günlerde sıcaklıklar iyice kendini göstermeye başladı. Meteoroloji 25 Temmuz’a kadar dikkatli olunması gerektiği sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini duyurdu.

FETHİYE EMNİYETİ’NDEN MOTOSİKLET KONTROLÜ

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri motosiklet sürücülerini kontrollere devam ediyor. Motosiklet sürücülerinin kurallara uyup uymadığını denetleye ekipler kusuru olanlara ceza yazıyor.

GİRGİN: YANGINLARIN SEBEBİ ENERJİ NAKİL HATLARININ BAKIMSIZLIĞI MI?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, verdiği araştırma önergesiyle, yangınların elektrikte özelleştirme politikaları ile olan ilişkisinin açığa çıkarılması ve özel şirketlerin enerji nakil hatları için gereken bakım ve yenileme işlemini yapıp yapmadığının tespiti için Meclis araştırması açılmasını istedi. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

RUHSATSIZ YAPILARA GEÇİCİ SU VE ELEKTRİK ABONELİĞİ

Ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olan ya da hiç ruhsat alınmamış yapılara, yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde elektrik ve su aboneliği yapılabilmesine imkân tanındı.

ERKEN MÜDAHALE FACİAYI ÖNLEDİ

Milas İlçesi Çam Mahallesi’nde çıkan orman yangını Milas İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri’nin erken müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangına zamanında gelen itfaiye ekipleri daha büyük bir yangına engel oldu.

KYK FAİZLERİ SİLİNDİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nın verdiği kredilerin geri ödemesinde uygulanan faiz kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde anormal faizler ile gündeme gelen KYK Kredi Borçları’nın faizleri kaldırılarak sadece anapara borçları bırakıldı.

BENZİNE 96 KURUŞLUK İNDİRİM

14.07.2022'den itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye 29 kuruşluk zam, benzine ise 1.54 liralık indirim gelmişti. 19.07.2022’den itibaren geçerli olmak üzere benzine 96 kuruşluk ek indirim yapılacak.

Toplam 608 haber.