Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi haberleri, haber editörü Dost Gazetesi tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

“Seydikemer Belediyesi Faaliyette Sınıfta Kalmıştır”

CHP Seydikemer Belediye Meclis Grup Sözcüsü Cemil Daydır 2016 faaliyet raporunu eleştirdi. Daydır,2016 yılında yapılan faaliyetlere baktığımızda yapılanların rutin belediyecilik hizmetleri olduğunu görüyoruz. Seydikemer Belediyesi’nin köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanları ve ilçe merkezi anlamında hedefleri olmalıydı. İlçemizi daha ileriye götürecek kısa ve uzun vadeli hedefleri ile projelerinin olmadığını yapılan meclis toplantısında üzülerek gördük. Türkiye’nin farklı kentlerinde hayata geçirilen ve içerisinde kentte yaşayan her yaşta insanların istifade edebileceği sosyal bir tesis projesi yok” dedi.

TÜMSİAD Fethiye’de Şubeleşiyor

Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ilçemizde teşkilatlanma çalışmalarını bitirmek üzere. Bu kapsamda, Fethiye basın dünyasına tanışma ve kaynaşma amaçlı bir kahvaltı programı düzenleyen TÜMSİAD ‘ın Fethiye’deki yönetim kurulu; Abuzer KARTAL, İsa BALTACI, Ali Seyda Kıvrak, Muhammed Çobanoğlu, Abdulgaffar TOĞLUK, İbrahim KURT, Metin YALÇINSOY, Sabahattin TETİK, Mustafa TOKA, Oğuz TÜRK, Mehmet SİVRİ, Eşref KISA, Serkan DEVECİ, İbrahim GÜLÇİÇEK, Metin TORBALIOĞLU, Adnan EROL isimlerinden oluşuyor.

Bin İşletmeye Bilgilendirme Yapıldı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, KAYDEM Plastik ve gönüllü 60 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen “Kapıdan kapıya bilgilendirme” projesi bu yıl sona erdi. Kapı kapı bilgilendirmede 1000 işletme ziyaret edilerek, bilgilendirme yapıldığı öğrenildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, projede gönüllü çalışan 60 öğrenciyi kahvaltıda bir araya getirdi. Kahvaltıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar da katıldı.

Belediyespor Tarihe Geçti

Fethiye Belediyespor, play-off serisinin ikinci maçında deplasmanda Anadolu Efes'i 72-65 yenerek seride 2-0 öne geçti ve 6'lı finallere kaldı. Puan usulü gerçekleşecek 6’lı finallerde en fazla puanı alan ilk iki, 2. Basketbol Ligi’ne çıkacak.

Doluya Tutulan Rus Paraşütçü Ormanlık Alana Düştü

Fethiye’ye arkadaşları ile tatile gelen ve Babadağ’dan yamaç paraşütüyle single (tekli) uçuş yapan, Rus uyruklu Ayrat Faridovic Yusupov gökyüzünde doluya yakalanınca ormanlık alana düştü. Düşme nedeniyle yaralanan Rus pilotu yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi kurtardı. Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ne arkadaşları ile tatil ve uçma deneyimini arttırmak için gelen 39 yaşındaki Ayrat Faridovic Yusupov, yamaç paraşütüyle uçmak için Hava Sporları Merkezi olan Babadağ’a çıktı.

FETHİYESPOR YÖNETİM KURULUNDAN BAŞKAN SAATCI’YA TEŞEKKÜR

Fethiyespor Başkanı Okan Uysal ve yönetim kurulu üyeleri Fethiyespor’un özellikle son haftalarda yaşadığı sıkıntılı durumda maddi ve manevi olarak devamlı destek veren Fethiye Belediye ve Fethiyespor Onursal Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Saatcı, “Beşkaza ruhu ile Fethiyespor’u bu zor gününde ligde tutmanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.

Meslek Lisesinde Tubitak Bilim Fuarı Açıldı

Kaymakam Ekrem Çalık, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Mesleki Alan Tanıtımları Sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Bilim Fuarı'nda meslek liseleri alan tanıtımı da gerçekleştirilirken 2 gün açık kalacak Bilim Fuarı'nda mesleki lise öğrencilerinin yaptığı birbirinden değişik eserler ilgi çekti.

Fethiye’de Öğrenci Servisleri Denetlendi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri, öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik denetim yaptı. Fethiye Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri taşımalı sistemle öğrenci taşıması yapan servis araçlarını ve şoförlerine yönelik Değirmenbaşı mevkiinde okullar bölgesinde denetleme gerçekleştirdi.

Romenler Hıdırellezi Coşkulu Şekilde Kutladı

Hıdırellez coşkusu Fethiye'de de değişik etkinliklerle kutlandı. Fethiye Selanikliler Derneği'nin öncülüğünde gerçekleşen kutlamada romanlar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.

Bu Kadarda Olmaz, Mezarlığa Bile Diktiler

Seydikemer'de zehir tacirleri pes dedirten bir olay daha gerçekleştirdi. Zehir tacirlerinin mezarlığa ektiği onlarca hint keneviri Seydikemer Eşen Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler tarafından ele geçirilip, imha edildi. Jandarma ekipleri mezarlığa hint keneviri eken kişi ve kişileri yakalamaya çalışıyor.

Başkanlar Referandumu Değerlendirdi

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay Fethiye’ de katıldıkları bir televizyon programda referandum sonuçlarını değerlendirip ”Milletimiz en güzel cevabı verdi. Şimdi Türkiye’nin 2023 hedeflerine en güzel şekilde hazırlanması gerekiyor. Önümüzdeki seçimlerde partili Cumhurbaşkanı’nı seçeceğiz ” ifadelerini kullandılar.

Ustalar Belgelerini Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından TOBB MEYBEM A.Ş. adına düzenlenen mesleki yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayan ustalar sertifikalarını FTSO Başkanı Akif Arıcan'ın elinden aldı.

Çalış 12 Yaş Tenis Turnuvası

12 Yaş Tenis Turnuvası Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 12 Yaş Hafta Sonu Tenis turnuvası Çalış’ ta başladı. Bugün sona erecek olan turnuvaya Türkiye’nin bir çok şehrinden sporcu aileleriyle birlikte geldi.

Ölüdeniz Turizm Sezonuna Merhaba Dedi

Fethiye Belediyesi ve STK’ların destekleriyle 1. Fethiye Ölüdeniz Bahar Buluşması, sezona merhaba etkinliği Dünyaca ünlü Ölüdeniz plajında başladı. Paraşüt akrobasi ve THK tarafından paramator gösterilerini turistler ilgiyle izledi. Pazar gününe kadar sürecek etkinlikler animasyon gruplarının gösterileri, paraşüt akrobasi ve mehter takımı konseriyle devam edecek.

“Çalış” Tenis Sporu Merkezi Haline Geldi

Günbatımı, denizi , deniz kaplumbağaları ve kuş cenneti ile ismini duyuran Çalış bölgemiz tenis sporu merkezi haline geldi.

Anthipellos Rally’de Zafer Serkan ÖZDEMİR’in

Transanatolia Organizasyonu tarafından düzenlenen ve Akdeniz Ofroad Kupasının 1. Ayağı olan Antiphellos Rallisi 4 gün sürdü. Ralli motosiklet, ralli ATV, SSV otomobil ve raid motosiklet kategorilerinde yapılan yarışmada sporcular 8 ayrı etapta 350 kilometre kat etti. İlk gün Kaş- Kasaba gösteri etabı yapıldı. Ralli dalında 38 araç, raid dalında 16 araç olmak üzere toplam 54 araç rallide yarıştı.