Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök haberleri, haber editörü Emrullah Gök tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

CHP’li Yücel, “Adaylığım Devam Ediyor”

Fethiye’de 19 Ocak Pazar günü yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe kongresi heyecanı yaşanırken CHP Fethiye İlçe Başkanı adaylarından Ahmet Selim Yücel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisinin adaylıktan çekildiğine dair söylentilerin olduğunu ancak bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Başkan Otgöz’den Yılbaşı Tebrik Ziyareti

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İlçe Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, İlçe Kurum Müdürleri ve Personellerini ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

‘Maya’ Gösterime Girdi

Fethiye’de gösterime giren ‘Maya’ Belgesel Filmin gösterimine Yönetmen Sabri Kuşkonmaz’ın sözleri damga vurdu. Manken ve oyuncu Aysun Kayacı’nın 2008 yılında televizyonda yaptığı programda 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba" sözlerine karşı Yönetmen Kuşkonmaz, “Dağdaki çoban bu devletin harcına kan ve can verdi. Bu filmde de bunu görüyoruz.” Dedi.

Fethiye Açıklarında Tekne Battı: 8 Ölü

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında içinde 15 düzensiz göçmenin bulunduğu değerlendirilen lastik botun batması sonucu şu ana kadar 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Tsd’den Yeni Yıl Hediyesi Akülü Sandalye

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Aydoğan Arslanca ihtiyaç sahiplerine 2020 yılı hediyesi olarak 8 adet akülü sandalye hediye etti. Arslanca, “Evinden çıkamayan hiçbir tane engelli arkadaşımızı bırakmayacağız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

2020 Yılının İlk Belediye Meclis Toplantısı

Fethiye Belediye Meclisi 2020 yılının ilk belediye meclis toplantısını gerçekleştirdi. 17 maddenin 15’i oy birliği ile geçerken 2 madde ise oy çokluğu ile geçti.

FETHİYE KÖRFEZİ 300 MİLYON DOLARA TEMİZLENİR

Fethiye körfezinin temizlenebilmesi için turizmciler devletten ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi’nden önemli bir adım atmalarını beklerken, Fethiye Kent Meclisi çalışma grupları da Fethiye Körfezi raporu yayınlamıştı. Yıllar öncesi İstanbul Haliç’in temizlenmesinde görev yapan Yüksek İnşaat Mühendisi Atak Zeren yerleştiği Fethiye’de yüzeysel olarak yaptığı incelemelerin ardından körfezin temizlenmesi için hangi çalışmaların nasıl yapılabileceğini değerlendirdi. FRT Televizyonunda arkadaşımız Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında İnşaat Yüksek Mühendisi Atak Zeren ile Çevre Sağlığı teknisyeni Hasan Sertel Fethiye körfezini ve nasıl bir proje ile temizlenebileceğini enine boyuna anlattılar. Fethiye’nin körfez kirliliği, körfeze yapılması planlanan marina ve yat yanaşma yerlerinin durumu, Fethiye’nin ulaştırma, trafik, gürültü ve otopark sorunları konuşulup tartışıldığı program ilgi ile izlendi.

Büyük Oyun

Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk 13 haftasında 10 galibiyet alarak liderliğini haftalardır devam ettiren Lokman Hekim Belediyespor, 2020 yılının ilk maçına çıkıyor. Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk yarısının bitimine sadece 2 maç kala Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, liderliğini devam ettirmek için Akhisar Belediye ile kozlarını paylaşacak.

Çiftçiler Uyarıldı

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Muğla İl Müdürlüğü Zeytin halkalı leke hastalığı için uyarılarda bulundu.

Yörük Müzesini 2019’da 100 Bin Kişi Ziyaret Etti

Türkiye’nin ve Fethiye’nin ilk özel yörük müzesini geçtiğimiz yıl yine binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Fethiye’nin Kargı Mahallesinde yemyeşil doğal ortamda yaklaşık 20 yıl önce kurulan Türkiye’nin ve Fethiye’nin ilk özel yörük müzesi geçtiğimiz yılda yoğun ilgi gördü. Yörüklerin kullandığı eşyalardan 3 bine yakın eserlerin bulunduğu yörük müzesine yerli ve yabancı turistler yoğun rağbet gösterirken, 2019 yılında müzeyi 100 bini aşkın turistin gezdiği belirtildi. Türkiye’de ilk özel Yörük Müzesini kuran Turizmci Enver Yalçın “ücretsiz gezilebilen müzemizdeki eserlerle Yörük kültürünü tanıtmaktan çok mutluyum. 2020 yılında da müzemizin yoğun rağbet göreceğine inanıyorum. Geçen yıl yine 100 bini aşkın ziyaretçimiz vardı” diye konuştu.

FETHİYE'DE YABANCILAR ÇOCUKLARA YARDIM İÇİN DENİZE GİRDİ

Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, ihtiyaç sahibi çocuklara destek için denize girdi. Değişik kostümler içerisinde denize koşan yabancı uyruklu 30'a yakın vatandaş, yaklaşık 5 dakika denizde kalıp yeni yıl çığlıkları attı.

Rıfat Çığ'ın eşi hayatını kaybetti

Uzun yıllar Muğla’da yaptığı çalışmalar kapsamında Fethiye’de Kanal F ve FRT Televizyonu’nda yaptığı “Ayak İzleri” belgeseli ile tanınan, sonrasında 2006 yılında kurulan İz Tv’de yaptığı “Ayak İzleri” belgeseliyle bir anda Türkiye’nin tanınmış belgeselcileri arasına giren Rıfat Çığ, hayat arkadaşı Aysel Hızlan Çığ hayatını kaybetti. Çığ ailesi merhume Aysel Hızlan Çığ’ın organlarını bağışlama kararı aldı.

Fethiye’de Şüpheli Ölüm

Fethiye’de yeni yılın ilk şüpheli ölümü. Fethiye sanayi çarşısında bir oto tamir atölyesinde çalıştığı öğrenilen 17 yaşındaki B.C.H atölye içerisindeki bir aracın içerisinde ölü bulundu. Gece geç saatlerde yatmak için geldiği oto tamir atölyesinde ölü bulunan B.C.H’nin ölüm nedeni otopsi sonucu belirlenecek.

Yeni yılın ilk bebekleri erkek

Fethiye’de yeni yılın ilk bebekleri erkek doğdu. Fethiye’de yeni yılın ilk erkek bebeği Özel Letoon Hastanesi’nde saat 00.45’te dünyaya geldi.

FETHİYE YENİ YILA ŞARKILARLA GİRDİ

Fethiye yeni yıla Erik Dalı türküsünü oynayarak girdi. Beşkaza Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Erik Dalı türküsünü oynayıp, havai fişekler altında yeni yıla merhaba dedi. Yeni yıl coşkusunu Beşkaza Meydanı’nda saat 23.00’ten sonra toplanarak DJ’lerin hareketli müzikleri eşliğinde yeni yılı karşılayan 5 bini aşkın vatandaş, saat 24.00 sıralarında Erik Dalı türküsü eşliğinde yeni yılı karşıladı. Fethiye Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikte 7’den 70’e vatandaşlar yeni yıla coşkulu şekilde girdi. Fethiye kordon boyunda bazı vatandaşlar dilekler tutup, havaya dilek balonları gönderdi.

2019 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen 2019 yılı Hayvancılığın Desteklenmesi kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Toplam 681 haber.