Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök haberleri, haber editörü Emrullah Gök tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Fetfit Diyet Açıldı

Diyetisyen Erdem Göl’ün sahibi olduğu Fetfit Diyet açıldı. Sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı üzerine hizmet verecek olan Göl; kilo alma, kilo verme ve kilo koruma ile hastalarda beslenme, anne ve çocuk beslenmesi ve detaylı vücut analizi konularında halkımıza hizmet verecek.

EGF’de Kaytan Dönemi

Ege Gazeteciler Federasyonu (EGF) Afyonkarhisar’da buluşarak Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Kongre sonrasında Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan EGF Başkanı olarak göreve başladı.

Kayaköy’e Ziyaretçi Akınını

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy, ziyaretçi sayısında birinciliği yine kaptırmadı. Fethiye'de bulunan 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Kayaköy, geçen yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da ziyaretçi akınına uğradı. Tarihi Kayaköy 98 bin 865 ziyaretçi sayısı ile ilçede bulunan müze ve 7 ören yerinin ziyaretçi sayısını geçti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’den edilen bilgilere göre 2019 yılında Fethiye’de bulunan müze ve ören yerlerini toplam 297 bin 607 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken gişelere 1 milyon 865 bin 512 TL bıraktılar. Fethiye Müzesi, Antik Pınara ve Kadyanda ören yerlerine girişlerin bu yıl ücretsiz olduğu öğrenilirken Kayaköy’e ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre rekor yaşandığı belirtilip 98 bin 865 yerli ve yabancı turist Kayaköy’ü ziyaret edip gişelere 532 bin 275 TL bıraktı.

Şahiner “Boşanma Oranı Yüzde 47”

Fethiye’de kadına yönelik şiddet ve kötü muamele kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İç İşleri, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda 75 maddeden oluşan kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planına göre Fethiye’de de eğitim gerçekleştirildi. Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Hizmet Merkezi Fethiye İlçe Müdürlüğünün gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında kadına yönelik şiddet ve kötü muamelenin önlenmesi için yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

Seydikemer Belediyesi’nin Logosu Değişecek

Seydikemer Belediyesi Aralık ayı toplantısı önceki gün yapıldı. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz tarafından meclise sunulan Belediye logosu değişikliği maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti. Buna göre Seydikemer’in yeni logosu için yarışma yapılacak, yarışmada birinci seçilen logo Seydikemer Belediyesinin yeni logosu olacak.

Kaymakam Şahiner, Kariyer Günlerinde Konuştu

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner öğrencilere kariyeri hakkında bilgiler aktardı. Kaymakam Şahiner, “Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulunun yürütmekte olduğu ‘Hedefim Sensin’ projesinin ‘kariyer günleri’ etkinliği çerçevesinde yaptığı konuşmada ‘Fethiye ve Türkiye için sorumluluklarımız var” ifadelerini kullandı.

DENİZLERDEKİ YAŞAMA DİKKAT ÇEKTİLER

Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Fethiye “Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu” sona erdi. Dünyada ve Türkiye’de ilk kez Fethiye’de gerçekleştirilen 7 ülkeden 14 ressamın katıldığı su altı resim çalışmalarının, sergisinin açılışını Muğla Valisi Esengül Civelek yaptı. Su altı resim çalıştayında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da tüple dalıp denizaltında ressamların çalışmalarını izleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresiyle, Türk Bayrağı yaptı. Başkan Karaca denizin 10 metre derinliğinde yaptığı Atatürk portresinin sergilenmesinden büyük keyif aldığını söyledi.

Çinli Medya Grubu Fethiye’yi Tanıtacak

Türkiye’ye daha fazla Çinli turistin gelmesi için kültür ve turizm bakanlığı çeşitli çalışmalar yaparken, Çin’den gelen bir medya ekibi Fethiye’de de tarihi ve turistik yerleri görüntüledi. Fethiye merkezinin yanı sıra Kayaköy, Ölüdeniz çevresinde çekimler yapan ekip özellikle yamaç paraşütü uçuşlarını da görüntüledi. Çin medya grubunun rehberi Ali Süavi, Çin’de Fethiye’nin yıldızı yavaş yavaş parlıyor. Fethiye Kapadokya ile adeta yarışıyor’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında Türkiye’de ilk defa Sandalye Voleybolu etkinliği gerçekleştirildi. Bu eğlenceli etkinlikte Huzurevi sakinleri ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki özel sporcular karşı karşıya geldi.

Denizaltında Muhteşem Sergi

Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Belediyesi tarafından 1-7 Kasım 2019 tarihleri arasında Mine Sarmış koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, 2. Uluslararası Fethiye “Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu” yapıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca denizaltında ressamların çalışmalarını izleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresiyle, Türk Bayrağı yaptı.

Teknolikya öğrencileri Türkiye ikincisi oldu

Fethiye’nin ilk robotik atölyesi olan Teknolikya takımı Antalya’da yapılan Robetex Turkey turnuvasında Türkiye ikincisi oldular.

Otgöz,‘Seydikemer’i Güzel Günler Bekliyor’

Muğla’nın Seydikemer ilçesi belediye başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer ilçesini güzel günlerin beklediğini belirtip ‘Cumhurbaşkanımızla Marmaris’te yaptığımız toplantının ardından Seydikemer’e planlanan yatırımlar bir bir hayata geçiriliyor. Bunlardan birisi Seydikemer halkının istediği 150 yataklı devlet hastanesinin ihalesi 89 milyon 359 bin TL’ye gerçekleştirildi.’ ifadelerini kullandı.

Muhtarlara anket çalışması yapıldı

Fethiye’de merkez mahallelerin dışında kalan bölgelerin mahalle muhtarlarına anket düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının başlatmış olduğu muhtarlara yönelik anket çalışması GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından gerçekleştirildi.

Emekli Polis Son yolculuğuna dualarla uğurlandı

Fethiye’de geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden, emekli Trafik Polisi Mahmut Atılgan (58) son yolculuğuna uğurlandı.

Kütüphane Var, Kitap Yok

Kadıköy İlkokulu ve Ortaokulu, öğrencileri için kitap yardımı bekliyor. Kitap okumayı ve araştırmayı seven öğrenciler, kitapların yetersizliğinden yakınıyor, hayırseverlerden okullarına kitap bağışı yapılmasını istiyor.

Minikler Tatbikatta

Mini Akademi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, tatbikat heyecanı yaşadı. 12 Kasım Afet Eğitimi hazırlık günü öncesi gerçekleştirilen yangın tatbikatına miniklerin ilgisi büyüktü.

Toplam 681 haber.