Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök haberleri, haber editörü Emrullah Gök tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Mete FRT’de konuştu

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; Fethiye, Muğla ve Türkiye gündemini FRT Televizyonunda değerlendirdi. Mete, “Fethiye ve Muğla’nın sorunlarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımıza ilettik. Cumhurbaşkanımız ilk kez Türkiye’de, Muğla’nın sorunlarını belediye başkanları ve ilçe başkanlarımızdan dinleyip; Ankara’da bizleri bakanlarla bir araya getirdi” dedi.

Özel çocukların toprağa dokunma sevinci

Seydikemer’de öğrencilere yönelik başlatılan projenin uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Periyodik olarak çeşitli okullardan gelen öğrencilere, doğa sevgisi aşılanarak ürünlerin yetiştirilme aşamaları uygulamalı olarak gösterilip bilinçlenmeleri sağlanıyor. Proje kapsamında dün gerçekleştirilen etkinliğin konukları, birebir eğitim alan özel çocuklardı.

Fethiye Müftüsü Değişti

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman, geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’a müftü yardımcısı olarak atanırken, bu göreve Şanlıurfa Viranşehir Müftülüğü görevini yürüten Kamil Oktay atandı. Oktay, Fethiye Müftülüğü görevine başladı.

Zarar 300 bin TL

Fethiye’de geçtiğimiz Cumartesi günü elektrik kontağından çıktığı sanılan koltuk döşeme atölyesindeki yangında iki katlı bina cayır cayır yanarken, atölyedeki makineler ve döşeme malzemeleri tamamen yanmıştı. Atölye sahibi Özmen Kökçü, yangında her şeyin yandığını belirtip; “Zararım yaklaşık 300 bin TL. Çok mağdurum. Çevreye verdiğim korku nedeniyle özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

ELMA ÜRETİCİLERİ DERT KÜPÜ

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Arsa ve Bağlıağaç mahallelerinde elma hasadı başlarken, üreticiler kara leke hastalığının yarattığı etkiyle rekoltenin düştüğünü ifade ettiler. Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, geçtiğimiz yıllarda Arsa ve Bağlıağaç mahallelerinden yaklaşık 15 bin ton olan elma rekoltesinin bu yıl yüzde 30 dolayında azalarak 5 bin tona düştüğünü, bunda da kara leke hastalığının etkisinin bulunduğunu ifade etti.

İl ve İlçe Başkanlıkları seçiminde Kimi aday görmek istiyorsunuz?

Siyasi partilerde kongre takvimleri şekillenirken; Muğla ve ilçelerinde de il ve ilçe başkanlıkları için adaylık kulisleri başladı. Özellikle AK Parti'de başlayan kongre süreci ile aday olmak isteyenlerin isimleri kulislerde dillendirilirken; Fethiye ilçesinde aday patlaması bekleniyor. SED MEDYA olarak sürece hız katmak amacıyla anket çalışması başlatıyoruz. www.gercekfethiye.com web sitesi üzerinden yapacağımız anket çok yakında...

Dünya Yürüyüş Günü kutlandı

Fethiye’de doğa yürüyüşleri gerçekleştiren yürüyüş grubu temsilcileri Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i ziyaret edip; doğa yürüyüşlerine davet ettiler.

Altı Nokta’dan Başkan Karaca’ya Ziyaret

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni binasına taşınacak. Çamköy Mahallesi Değirmenbaşı okullar bölgesinde yaptırılan ve 23 milyon TL’ye mal olan okula Fethiye merkezindeki Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınması için onay çıktı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Lisesi’nin buraya taşınması için Valilikten onay alındı. Öğrencilerimiz yeni binalarında, daha iyi şartlarda eğitim öğretim görme fırsatı yakalayacaklar” ifadelerini kullandı.

Turizmin Olmazsa Olmazları Fethiye’de Buluştu

Turizm sektörünün en önemli unsurlarından hatta olmazsa olmazları olarak tabir edilen kat hizmetleri (housekeeping) camiası Fethiye’de buluştu. Fethiye Kat Hizmetleri Eğitim Derneği (FEKHED) tarafından düzenlenen 2019 sezonuna veda yemeği ve ödül törenine Antalya, Alanya, Manavgat, Bodrum ve Marmaris’ten davetliler katıldı.

FETHİYE 5.1 İLE SALLANDI

Fethiye'de dün sabah saat 07:44'te merkezi Akdeniz olan 8.7 derinlikteki 5.1 şiddetinde meydana gelen deprem korkuttu. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 5.1 şiddetindeki depremin Fethiye'de can ve mal kaybı meydana getirmediğini, çok fazla bir panik de yaşanmadığını ifade etti. Vatandaşların büyük bir bölümü ise depremi hissettiklerini ve çok korktuklarını söylediler. Bazı vatandaşlar da depremin hemen öncesi martıların çok büyük bir ses çıkardığını kaydetti.

Miniklerden Örnek Davranış

Fethiye’de hizmet veren Mini Akademi Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin minik öğrencilerinden anlamlı ziyaret… Etkinliklerde kendi yaptıkları hayvan figürlü kumbaralarda biriktirdikleri harçlıklar ile Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki kedi ve köpekler için mama alındı.

Fethiye’de Yaya Güvenliği Nöbeti

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayalara dikkat çekmek için ülke genelinde eş zamanlı “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” kampanyası Fethiye’de de yapıldı. Fethiye’de 34 noktada 200 görevli ile yapılan uygulamalarda Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel ve diğer yetkililer sürücülere yaya geçitlerinde karanfil ve broşür dağıttılar.

Ceviz, “Bu maçta kayıp yaşamamalıydık”

Fethiyespor’un evinde Payasspor’a puan kaptırması lacivert beyazlı camiayı üzdü. Galibiyeti düşünen ancak 90 dakika boyunca pozisyon üretmeyen Fethiyespor’da galibiyet alınamaması teknik kadroyu da üzdü. Fethiyespor Teknik Direktörü Mustafa Ceviz, “Sadece galibiyeti düşünüyorduk. Maç saatine kadar bütün planımız 3 puan üzerineydi. Aşırı top kayıpları yaşadık” ifadelerini kullandı.

“Meclis, PKK’YI KINADI”

Fethiye Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. 2 tanesi gündem dışı olmak üzere 13 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 3 madde oy birliği ile kabul edilirken, 3 madde ise yine oy birliği ile ilgili komisyona gönderildi. Ak Parti ve MHP grubunun orman yangınlarıyla ilgili PKK’ya kınama mesajıyla ilgili getirdiği gündem maddesi Ak Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla, ‘oy birliği’ ile geçti. Karaca, “Tekrar söylüyorum; bu meclisten hain çıkmaz” dedi. Belediye meclis toplantısında belediye bütçesi, belediye gelirleri ve harçlarına ilişkin tarife cetveli, sokak ve bulvar isimlerinin değiştirilmesi, içkili yerler krokisinin değiştirilmesine yönelik maddelerin tamamı ilgili komisyona gönderildi.

Bozkırın Tezenesi türküleri ile anıldı

Bozkırın Tezenesi olarak bilinen, “Zahide’m”, “Gönül Dağı”, “Kendim Ettim Kendim Buldum”, “Yalan Dünya”, “Neredesin Sen”, “Tatlı Dillim” isimli sevilen eserleri Türk Halk Müziğimize kazandıran Halk Ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 7. yılında Fethiye’de türküleri ile anıldı.

FETHİYELİ KAYIP BURHAN İÇİN CİNAYET ŞÜPHESİ

Fethiye’nin Karagedik Mahallesi’nde yaşayan, 29 Kasım 2018’de “İzmir’e gidiyorum” diyerek kayıplara karışan 35 yaşındaki Fethiyeli berber Burhan Aykurt’un bir türlü bulunamaması akıllara cinayet şüphesini getiriyor. Kayıp Burhan için Fethiye polis ve jandarması tüm Türkiye’de aramayı sürdürürken, ATV’de “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programında Burhan Aykurt’un yakınları ve arkadaşları bulunması için görüşlerini anlatıyor. Burhan Aykurt’un yanında bulunduğu iddia edilen 80 bin TL’nin elinden alınıp, öldürüldüğü tartışılıyor.

Toplam 681 haber.