Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök haberleri, haber editörü Emrullah Gök tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

TÜRBE CAMİ, HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Seydikemer’in Yakaköy Mahallesi’nde bulunan Türbe Cami’nin, sağlıklı ve daha iyi hizmet verebilmesi için tadilata ihtiyacı var. Çatısı akan Cami’nin bahçesinde yarım kalan parke döşemesinin tamamlanması ve yıpranan halıların yenilenmesi için hayırseverlerden destek bekleniyor.

BEKLENEN İHALE BUGÜN YAPILIYOR

Seydikemer’e yapılacak olan Devlet Hastanesi ihalesi bugün gerçekleşecek. Ankara’da Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde yapılacak ihale sonucunda hastane yapımına start verilecek. 60 bin nüfuslu Seydikemer ilçesinin en büyük eksikliği gideriliyor.

İstanbul’daki intihar Fethiye’yi yasa boğdu

İstanbul’da intihar ettikleri iddia edilen Özden-Aytaç Durak çifti olayı Fethiye ve Seydikemer’i de yasa boğdu. Büyük üzüntü veren olayda hayatını kaybeden Özden Durak’ın Fethiye’nin Yakacık Mahallesi Muhtarı Bayram Karataş’ın kız kardeşi Nurten Karataş’ın kızı olduğu öğrenildi. Özden Durak’ın cenazesi Fethiye’ye getirilerek, doğum yeri olan Yakacık Mahallesi’nde dualarla ve gözyaşları içinde toprağa verildi.

Sarıhan, “Gönlümdeki AK sevdayı kimse atamaz”

AK Parti’de yaklaşık 8 yıl ilçe başkanlığı yapan milletvekilliği ve belediye başkan aday adaylığı başvurularında bulunan AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından sosyal medya paylaşımları nedeniyle geçtiğimiz günlerde AK Parti’den ihraç edilen Kadir Sarıhan, ihraç olayının ardından ilk kez FRT Televizyonunda konuştu. SED Medya FRT Televizyonu’nda arkadaşımız Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk olan AK Parti Fethiye eski İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, “İhraç olayının benim için hiçbir hükmü yoktur. İhraç olayı bir kağıt parçasıdır. Ben AK Partiliyim. AK Parti’ye olan gönlümdeki sevdayı A, B, C şahıslarının çıkarıp atması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Demir’den SED Medya’ya ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkan adaylarından Turizmci Mehmet Demir, SED Medya Sahibi Seda Köktener’i ziyaret ederek; ilçe başkan adaylığı ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Demir, SED Medya’nın başlattığı anket çalışmalarını çok yararlı bulduğunu ifade ederek; “Bizler halkımızın içindeyiz. 3 aday yarışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Otgöz; “Hizmetlere Devam Edeceğiz”

Seydikemer’in hasretle beklediği Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası’nın temel atma töreni coşkulu bir şekilde yapılmıştı.

Taşınmaya Onay Çıkmadı

Geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nin bazı bölümlerinin Değirmenbaşı okullar bölgesinde yeni yerine taşınacağını müjdelemişti. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Valiliği’ne gönderilen yazıda fiziki şartların yetersizliği ve yemekhanenin bulunmamasından dolayı taşınmaya onay verilmediği ifade edildi. Böylece tam 23 milyon TL’ye Değirmenbaşı okullar bölgesinde yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aylar öncesinden bitirilmesine rağmen adeta çürümeye terk edildi. Gelen yazıda bir başka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bu okula taşınması yönünde işarette bulunuldu.

Seydikemer’de Gübre Denetimleri Devam Ediyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tarımda kullanılan kimyevi gübre denetimlerine devam ediliyor.

Fethiyeli Çiftçiden Barış Pınarı Harekatına Destek

Fethiye’de bahçesinde ürettiği meyveleri üretici pazarında satan çiftçi yaklaşık 2 bin TL’lik bir günlük kazancını Barış Pınarı Harekatını desteklemek için Mehmetçik vakfına bağışladı. Fethiye’de Cuma günleri kurulan üretici pazarında 77 nolu stantta ‘Türk bayrağı ile birlikte bugünkü hasılatım Barış Pınarı harekatına destek olarak Mehmetçik vakfına bağışlanacaktır’ yazılı afiş dikkat çekerken duyarlı üretici Akın Çakır (70) “Bugünkü satıştan elde ettiğim 2 bin TL’yi Barış Pınarı Harekatına destek olmak için Mehmetçik vakfına bağışlıyorum” dedi.

ÇİFTÇİLER ÜRETİMDE “İYİ TARIM İYİ GELECEK” DİYOR

Seydikemer’de Tarım ve Orman Bakanlığın ‘Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamalarını Yaygınlaştırılması’ çalışmaları kapsamında projeye dahil edilen çiftçilerin bahçe ve ürün kontrolleri yapıldı.

Başkan Otgöz, “sorunların takipçisi olacağız”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyarette bulundu.

ÖLÜDENİZ CANER’E AĞLIYOR

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü Mevkii’nde ünlü kebap ustası Zahit Coşkun mesleğini sürdürmek isteyen biricik evladı 27 yaşındaki Caner Coşkun’un ani ölümü ailesini, Fethiye ve Ölüdeniz halkını yasa boğdu. Dün akşam müşterilerinin gitmesinin ardından 3-4 arkadaşı ile yemek yiyen Caner Coşkun, arkadaşlarının da ayrılmasının ardından restoranda kaldı. Caner Coşkun öğle saatlerinde restoranda ölü olarak bulundu. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri, gerekli incelemeleri yaparken; olayı duyan yakınları ve arkadaşları restorana koşup, gözyaşı döktü.

Öğrenciler Harçlıkları İle Mama Aldılar

Fethiye’de bulunan Karagedik İlk ve Ortaokulu birinci ve beşinci sınıf öğrencileri, Doğa Eğitim Parkı Projesi kapsamında Fethiye Hayvan Eğitim Destek Derneği’ni ziyaret ettiler. Minik öğrenciler harçlıkları ile aldıkları kedi ve köpek mamalarını da dernek yöneticilerine teslim ettiler.

85 kadın hükümlüye destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi başlattığı “Mor Yaşam” projesi ile kadın hükümlüler ve çocuklarına 2 yılda 889 adet hijyen paketi desteğinde bulundu.

“İsrafı Önleyelim, Dünyada Açlığa Son Verelim”

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, “Balık Yiyorum Sağlıklı Besleniyorum” projesine dahil olan okullardaki öğrencilerle “İsrafı Önleyelim, Dünyada Açlığa Son Verelim” mesajı verdiler.

Fethiye ve Seydikemer Yasta

Seydikemer ilçesine bağlı Eşen Mahallesi’nden 16 yaşındaki Kaan Karakaş’ın hayatını kaybetmesi Fethiye ve Seydikemer ilçesinde derin üzüntü yarattı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi, Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü 10. Sınıf öğrencisi Kaan Karakaş’ın ölümü yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve çok sayıda vatandaş tarafından Kaan Karakaş, Eşen Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Toplam 681 haber.