Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök Haberleri

Emrullah Gök haberleri, haber editörü Emrullah Gök tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Park Etmek İsteyen Araca Yandan Çarptı

Fethiye Sahil Bandı üzerinden Çalış istikametine doğru hareket halinde olan ismi öğrenilemeyen 48 L 2623 plakalı motor sürücüsünün, park etmek isteyen otomobile yandan çarptığı öğrenildi.

Taşar, 2019 yılını değerlendirdi

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, 2019 yılını değerlendirdi. Konuya ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Taşar; Muğla Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile ilgili birçok sorunun 2019 yılında aşıldığını belirterek, “Şu anda ilk güne nazaran çok yol aldık. Eksik olan noktaları iletiyoruz, çözüm yolları arıyoruz. Neticede karar organı değiliz ama olan eksiklikleri dile getiriyoruz. İlçemizdeki siyasetçi arkadaşlarımızın yardımı ile şoför esnaflarımızın sorunlarının birçoğu daire başkanlığı tarafından çözüme kavuşturuldu” dedi.

Teorik bilgileri pratiğe dönüştürdüler

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Meyve Ağaçlarını Budama kursu kapsamında kursiyerler uygulamalı eğitim aldı. Derslerde aldıkları teorik bilgileri Mehmet Koyuncu'ya ait meyve bahçesindeki ağaçlarda pekiştiren kursiyerler, budama teknikleri hakkında ziraat mühendislerinden bilgi aldılar.

Zeybek’in İlk Ziyaretçisi Ülkü Ocakları Oldu

2002 yılından bu yana Gazete Şah olarak yayın yapan ve 19 aralık 2019 tarihinden bu yana Gazete Zeybek olarak okurları ile buluşmaya devam eden Zeybek’e ilk ziyaret Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel ve yönetiminden oldu.

Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması Yapıldı

Muğla il geneli İmam Hatip Ortaokul Öğrencileri Arası “Genç Muhafızlar Hafızlık” ve “Genç Bilaller Ezan Okuma” yarışmaları Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Hac kurası 9 Ocak 2020’de çekilecek

Hac ön kayıtları 11 Kasım tarihinde başlamış, 13 Aralık’ta sona ermişti. Şimdi hacı adaylarını kura heyecanı sardı. Bu yıl Fethiye’den 213 vatandaşın Hac ibadeti için yeni kayıt yaptırdığı öğrenilirken; geçtiğimiz yıllarda kayıt yaptırıp bekleyen kişi sayısının ise 2 bin 653 olduğu ifade edildi.

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORLAR

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi sakinleri 15 gün arayla bir araya gelip, Yörük kültürünü yaşatmaya devam ediyor. İmece usulü gerçekleşen program tüm mahalle tarafından sahiplenince, sıra gecelerini aratmayan bir eğlenceye dönüştü. Yöresel kıyafetler giyen mahalle sakinleri, saz, sipsi, cura eşliğinde yöresel oyunlar oynuyor.

Her Geçen Gün İlgi Artıyor

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde her hafta kurulan 2. el pazarına ilgi her geçen gün artıyor. Hem stant hem de ziyaretçi sayılarında her hafta artış gözlenirken, bölge ekonomisine de önemli bir katma değer sağlıyor.

Kooperatif Ortakları Eğitimde

Ata tohumları ile üretim yapan Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 15 günde bir Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde kurulan pazarda organik sebze ve meyvelerin yanında evde üretilen birçok ürün halkın beğenisine sunuluyor.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 6 BİN TL

Seydikemer Belediyesi Aralık ayı toplantısında görüşülen ve oy çokluğu ile meclisten geçen Seydikemer Belediyesi’nin logo değişikliği için yarışma şartnamesinde detaylar belli oldu. Başvuru sonucunda birinciye 6 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek.

Seydikemerli Çiftçiler; “Kurtuluşumuz üretimdir”

Seydikemer’de çiftçiler 21 Aralık Kooperatifçilik gününde, birlik olmanın önemine dikkat çekebilmek amacıyla “Kurtuluşumuz üretimdir, üreticilerin birleşmesidir” dedi.

41 MAHALLE İÇİN 41 FİDAN

Fethiye Belediyesi Kent Konseyi yöneticileri fidan dikti. Şehre nefes vermek ve Fethiye’nin endemik ağaçlarını korumak amacıyla proje hazırlayan Fethiye Belediyesi Kent Konseyi yönetimi; Akarca Mahallesi’ne 41 adet fidan dikti. Günlük (Sığla) ve Çınar fidanlarından oluşan ağaç dikimine Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Çağatay Aras, Engelli Meclisi Başkanı Aydoğan Arslanca ile kent konseyi yönetim kurulu üyeleri ve Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ozan Özer katıldı.

Seydikemerli Muhtarlar Taleplerini İletti

Seydikemer’de 2019 Yılı Aralık Ayı Muhtarlar Toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda muhtarlar talep ve sorunları Muğla Valisi Civelek’e iletme şansı yakaladı.

Aşırı Yağış Etkili Oldu

Fethiye’de sabah saatlerinde etkili olan yağışlı hava, kısa süreli de olsa hayatı olumsuz etkiledi. Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre metrekareye 54 kilogram yağış düştüğü ifade edildi.

Türkiye’nin İlk Ve Tek Yosun Serası Demirler’de

Seydikemer’e bağlı Demirler Mahallesi’nde alışılmışın dışında bir sera bulunuyor. Bu serada, oluşturulan yapay dere içinde yosun üretimi yapılıyor. Türkiye’nin ilk ve tek yosun serası, takviye edici gıda elde etmek için kurulmuş.

Ay, “Bu Ligde Favori Yok”

Türkiye Basketbol Ligi 12. haftasında oynanan karşılaşmada Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, genç oyunculardan kurulu Bandırma Kırmızı’yı 81-78 mağlup etti. Maçın ardından oyuncular ve başantrenörler karşılaşmayı değerlendirdi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, “Genç ve çok yetenekli bir takıma karşı oynadık. Karşımızda dinamik bir takım vardı. Hafta içi çalışmalarımızı bu yönde yaptık. Maça da istediğimiz gibi başladık. 9 antrenman ile bu karşılaşmaya hazırlandık” şeklinde ifadeler kullandı.

Toplam 681 haber.