Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Fethiye’de Şehit evinin yolu yarım kaldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde vatandaşlar şehit ailesinin evinin de bulunduğu yolun bozuk olması nedeniyle belediyeye tepki gösterdi. Karaçulha Mahallesi Çalıca tepesi mevkiindeki Şehit Sezgin Burak Cantürk Sitesi’nin önünde toplanan vatandaşlar yolunun yarım kalması nedeniyle Fethiye Belediyesi’ne tepki gösterdi.

BOZUK ORMAN TEMİZLENİP, CEVİZ VE KEÇİBOYNUZLARI DİKİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü gelir getirici tür ağaçlandırma Çalışmaları kapsamında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 8 mahallede 11.000 adet ceviz,badem, fıstık camı ve keçiboynuzu fidanları toprakla buluşturuldu. Ormanlık alanlarda gelir getirici tür fidanlar dikmek için temizleme çalışmaları gerçekleştirilirken, özellikle yerleşim yerlerine yakın bölgeler ceviz ve keçiboynuzu fidanlarıyla donatıldı.

Fethiye Belediye Meclisi Şehitlerimizi Andı...

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, haziran ayı olağan meclis toplantısının başlangıcında, Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan askerlerimiz için üyelerden saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Meclis salonu toplantı öncesinde şehitlerimizin fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla donatıldı.

KARADERE’DE 54 KAÇAK GÖÇMEN VE 6 ORGANİZATÖR YAKALANDI…

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca; Göçmen Kaçakçılığı olaylarının önlenmesi ve organizatörlerinin yakalanması maksadıyla icra edilen faaliyetler neticesinde; Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; 28.05.2017 günü Karadere Mahallesi Çavurağıl mevkiinde Fethiye İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yapılan müşterek operasyon neticesinde; yasadışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan (36) Suriye, (12) Irak ve (6) Somali uyruklu olmak üzere toplam (54) yabancı uyruklu şahıs ile (6) organizatör yakalandı.

KIYI TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİNDE 46 TORBA ÇÖP TOPLANDI…

Fethiye’de “Clean Up Med-Akdeniz’i Temiz Tutalım” Etkinliği kapsamında kıyı temizliği yapıldı. Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi organizesinde gerçekleşen kıyı temizliği etkinliği 60 kişilik gönüllü grubuyla gerçekleşti. 3. Etap Sahil Bandı- Balıkçı Barınağı ve Reis Kafe önünde gerçekleşen kıyı temizliği etkinliğinde 46 torba çöp toplandı. 93 kg. cam atık, 106 kg. plastik atık, 42 kg. metal atık ve 19 kg. kağıt ile ambalaj atıklardan oluşan çöpler geri dönüşüme kazandırıldı…

Başkan Otgöz: “Sanayi Esnafımızın Yanındayız”

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır ve sanayi sitesi esnafları Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'e sorunlarını ilettiler.

AY IŞIĞINDA İLK ORUÇLAR DUALARLA AÇILDI…

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte Ay Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği; her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı boyunca kurduğu iftar çadırında vatandaşlara iftar yemeği veriyor. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı verilen ilk iftar yemeğine tatil günü olmasına rağmen yoğun bir katılım oldu. Eski İmam Hatip Lisesi yanında meydanda kurulan Ay Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iftar çadırında ilk oruçlar dualarla açıldı…

FETHİYE BİR SAĞLIK KURUMU DAHA KAZANDI…

Fethiye Devlet Hastanesinde uzun yılar çocuk hastalıkları doktoru olarak görev yapan Hüseyin Yalçın, emekli olduktan sonra Diş Hekimi olan yeğeni Aslıhan Yalçın Çakal ile birlikte muayenehane açarak sağlık alanında hizmetini sürdürmeye devam ediyor.

SEYDİKEMERLİ MUHTARLARDAN KAYMAKAM ÇALIK’A ZİYARET…

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ve beraberindeki bazı mahalle muhtarları Kaymakam Ekrem Çalık’ı ziyaret ederek, bölgenin sıkıntıları ve eksiklikleri hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Vali Çiçek Fethiye İncirköy Mahallesinde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek Fethiye’nin İncirköy Mahallesinde Vatandaşlarla buluştu. Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Zeytin Budama kursunun sertifika törenine katıldı.

OTOSTOPLA BİNDİLER KAZA YAPTILAR

Kaza Ovacık Mahallesi Ovacık- Ölüdeniz Yolu üzerinde geçtiğimiz Pazar günü saat 16.00 sıralarında meydana geldi. 64 KE 040 plakalı otomobiliyle Ovacık’tan Ölüdeniz yönüne giden25 yaşındaki Ulaşcan Tuzer, yol kenarında otostop yapan Yücel Sarman ve 3 arkadaşını otomobile alarak yola devam etti. Eğimli yolda hızla seyreden otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Karşı şeride geçen otomobil, çelik bariyerlere çarparak tekrar yola savruldu. Sürücü Tuzer’in ağır yaralandığı kazada, yanındaki yolcu koltuğunda oturan Sarman’ın sol eli bilek kısmından koptu. Arka koltukta oturan Sarman’ın 3 arkadaşı ise kazayı yara almadan atlattı. Kanlar içinde kalan Sarman’ın kopan eli, arkadaşları tarafından otomobile 8 metre mesafedeki çelik bariyerlerin arasında bulunarak bezle koluna tekrar sarıldı. Sürücü koltuğunda sıkışan Tuzer’in kurtarılması içinse Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği Ekipleri’nden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Tuzer’i sıkıştığı yerden çıkardı. 2 ayrı ambulansa alınan Sarman ve Tuzer hastaneye gönderildi.

05 Haziran 2017 İftar Vakti Saat 20:27'dir

Teravih Vakti 22:02 Sahur Vakti 03:55

VALİ AMİR ÇİÇEK, FETHİYELİ MUHTARLA BİR ARAYA GELDİ…

Muğla Valisi Amir Çiçek Fethiye’de daire amirleri ve muhtarlarla bir araya gelerek talep ve sorunları dinledi. Muhtarlara bir telefon kadar yakın olduğunu belirten Vali Çiçek; “Yüz yüze görüşmek isterseniz valinin de kaymakamın da kapısı sizlere her zaman açıktır” dedi.

GÜNLÜK AĞACI VE MERA ALANIMIZI VERMEK İSTEMİYORUZ…

Dünyada sadece Amerika ve Türkiye’de Fethiye ve Köyceğiz çevresinde bulunan Günlük (Sığla) Ağaçları ile meralar birer birer yok oluyor. Fethiye’nin Kargı ve Yanıklar Mahallesindeki 25 dönümlük bir inşaat firmasının şantiye alanının 2/B kapsamına alınıp, mahalle sakinlerinin eskiden hayvanlarını otlattığı yere yeni villalar dikilmek istendiği iddia edildi. Doğal sit alanındaki bölgede endemik bitkiler arasında bulunan Günlük ağaçları da yer alırken, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri “Hem günlük ormanları daha fazla tahrip olacak hem de köylerimize ait olan eski meramız elimizden gidecek. Buralara artık ikinci konutlar yapılmamalı” diye konuştular.

GAZETECİ MUSTAFA TAŞKIN BABASINI KAYBETTİ

Gerçek Fethiye Gazetesi, Kanal F, FRT ailesinden Fethiye’nin tanınmış gazetecilerinden Mustafa Taşkın babasını kaybetti. 66 yaşındaki Nasuh Taşkın sevenlerinin katıldığı cenaze töreni ile Eldirek Mahalle mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Başkan Saatcı ilk orucunu iftar çadırında açtı.

Fethiye Belediyesi Ramazan ayı boyunca 3’ü şehir merkezinde olmak üzere belde ve köylerde gezici olarak kurulacak iftar çadırlarında da vatandaşlarla buluşacak. İlk iftarda da binlerce vatandaş Ramazan çadırlarına akın ederken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da vatandaşlarla birlikte Ramazan ayının ilk orucunu bu sene eski Fethiye Lisesi arka bahçesinde kurulan iftar çadırında açtı. Görevli personelle görüşen ve dağıtım kontrollerini izleyen Başkan Saatcı, ezan sesinin duyulmasıyla birlikte vatandaşlarla birlikte ilk iftarını yaptı.

“MEHMET KİPER” RESİM VE SERAMİK SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Genç yaşından beri resim ve sanatla uğraşan Fethiye’nin tanınan ve sevilen simalarından Mehmet Kiper; ilk kişisel resim sergisini Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sergi salonunda törenle açtı. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu resim sergisine; Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, FBKM Müdürü Muammer Şahin ve sanatçılar ile davetliler katıldılar. Sergi açılışı öncesi Yazar Birol Ganioğlu ile Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay birer konuşma yaptılar. Mete Atay’ın konuşmasından sonra Mehmet Kiper bir teşekkür konuşması yaptı.

Yakup Karaca: “Gazetelerimizin Her Zaman Yanında Olacağız”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Muğla'da yerel gazetelerin temsilcileri ile bir araya geldi. Karaca, “Çok yakın zamanda resmi ilanların yayın mecrası dijital olabilir. Dijitale dönüşte bizler her zaman yanınızda olacağız” dedi.

YAPILANDIRMADA SON GÜN 31 MAYIS

Muğla SGK İl Md. Yrd. Özkan ARSLAN tarafından yazılı bir açıklama yayımlandı. Arslan; Malumunuz 6736 sayılı torba Kanuna istinaden yapılandırılan borçların ilk taksitinin son ödeme tarihi 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşambadır. Burada önemli iki hatırlatma yapmak istiyorum. Birincisi; Bu yapılandırmanın en önemli özelliklerinden biri ilk iki taksiti kesinlikle aksatmamak (süresinde ve eksiksiz ödemek) gerekiyor. İkincisi; Şuanda TBMM'de kabul edilmiş, ancak henüz Resmi Gazetede yayınlanmamış olan yapılandırma ile ilgili dikkat edilmesi gereken konu; 6736 sayılı yapılandırmaya müracaat edip de ödemeyenler 6736 sayılı yapılandırmanın kapsadığı dönemler için tekrar yapılandırma talebinde bulunamayacaklar. Bu nedenle 6736 sayılı torba Kanuna istinaden 31 Mayıs 2017 yani haftaya Çarşamba olan ilk taksiti aksatmamaları gerekmektedir.

Toplam 15377 haber.