Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Başkan Saatcı'dan Öğretmenine Büyük Vefa

Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilkokul öğretmeni rahmetli Osman Orhan'ı mezarı başında ziyaret eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu yıl da öğretmenini unutmadı. Öğretmeninin üzerinde çok hakkı olduğunu söyleyen Başkan Saatcı, sınıf öğretmeni Osman Orhan’ın Zorlar mahallesindeki mezarına giderek, dua etti. Başkan Saatcı ayrıca, “Öğretmenlerin sorunları problemleri çözülürse, ülkenin problemi de çözülür” diye konuştu.

Sarıhan Öğretmenler Gününü Kutladı

Ak Parti Fethiye ilçe başkanı Kadir Sarıhan 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Çalışmalar Takdir Topluyor

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Muğla Büyükşehir’e geçen Fethiye Batı Akdeniz Karaçulha Bölge Hali, üreticilerin yanında olan uygulamalarıyla takdir topluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Hal Derneği Başkanı Atabey Akgün ile CHP Fethiye İlçe başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu; Karaçulha halindeki yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundular.

En Kıdemli Üye Onurlandırıldı

Fethiye Emlakçılar Derneği yönetim kurulu; Fethiye’de çok uzun yıllar emlakçılık yapan en kıdemli ve en eski üyesi emekli öğretmen Kemal Gültaç’ı ziyaret ederek; teşekkür plaketi ile onurlandırdı. Ziyarette duygulu anlar yaşandı.

‘ Atam İzindeyiz’ Temalı Resim Sergisi

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı kapsamında Fethiye ve Seydikemer’de görev yapan resim öğretmenleri tarafından “Atam İzindeyiz” konulu resim sergisi açıldı.

Kömür Dağıtımı Tamamlandı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ilçemizde yaşayan fakir ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar için 2016 yılı için dağıtılmak üzere Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden 750 talep de bulunmuştu.

Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

24 Kasım Öğretmenler Gününün kutlama etkinlikleri kapsamında kutlama kurulu üyeleri ziyaretlerine devam ediyor. Öğretmenler Günü her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 – 25 Kasım 2016 tarihleri arasında Seydikemer İlçesinde kutlanıyor.

Rüşvet İddiası Yargıya Taşındı

Geçtiğimiz gün bir internet haber kanalında yayınlanan “CHP teşkilatını karıştıran "rüşvet" iddiası” adlı haber nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe başkanlığı iddiaları yargıya taşıma kararı aldı. Yayınlanan haber ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Fethiye İlçe Başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu “CHP yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte bir olağanüstü toplantı gerçekleştirip derhal bu ilgili şahıslarca Cumhuriyet Başsavcılığımız nezdinde suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Köseoğlu Genç Kalemlerle Buluştu

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi’nin düzenlediği etkinlikte öğrencilerle buluşan Yazar Mehmet Ali Köseoğlu, “Okuduklarınız, öğrendikleriniz asla sizi terk etmezler ve en zor zamanlarınızda bilginin ışığı ile ilerlersiniz. Okumayı ve yazmayı severseniz, hayatta mutlu olmanın penceresini de aralamış olursunuz” dedi

Kurs Koru Mahallesinde Açıldı

Koru Mahallesinde yaşayan vatandaşlara yönelik olarak Ağaç Kesme ve Boylama kursu coşkulu bir katılımla açıldı.

Denizlerin Geleceği Çocuklara Emanet

Projesi ile Dalaman, Bodrum ve Didim bölgelerindeki 6 köy ilkokulunda bulunan 200’e yakın çocuğa denizlerin önemi anlatıldı.

MUSKİ Personeline Hayat Kurtaran Eğitim

Acil ve olağanüstü durumlarda insan yaşamını devam ettirmeye yönelik alınması gereken basit önlemler ile ilgili yürütülen eğitim programları kapsamında MUSKİ bünyesinde görevli personele, ‘İlk Yardım’ konulu eğitim verildi.

800 Bin Liralık Tekne Battı

Fethiye’de limana bağlı bulunan 800 Bin liralık 23 metre uzunluğundaki günlük gezi teknesi henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı battı. Yarıya kadar batan teknede yaklaşık 150 bin liralık zarar oluştuğu belirtildi.

Seydikemer Belediyesinden Öğrencilere Destek

Eğitime destek için yola çıktıklarını belirten Üniversite öğrencileri Seydikemer Belediyesi’ne eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ettiler. Seydikemer Belediyesini ziyaret eden Fethiye İşletme Fakültesi öğrencileri, eğitime verdikleri destekten dolayı Seydikemer Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

BARO; “Devlet Tecavüzü Destekleyecek”

Muğla Barosu Yönetim Kurulu cinsel istismara uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi halinde cezanın erteleneceği şeklindeki önergeye sert tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, “Yıllardır mücadele ettiğimiz çocuğa karşı tecavüz suçu da devlet eli ile desteklenecektir. Önergede yaş sınırı tanımlanmamış olup, bu durumda 12 yaşındaki kız çocuğu bile tecavüzcüsüyle “sözde” “evlendirilebilecektir” denildi.

Parkomat Başladı Trafik ve Esnaf Rahatladı

Fethiye’de 3 ay kadar ara verilen ücretli parkomat uygulaması geçtiğimiz Cuma günü tekrar başladı. Parkomat uygulamasının Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesinin ardından başlayan hazırlıklar geçtiğimiz hafta tamamlandı.

Vatandaşlar Bilgilendirildi

Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde Dünya KOAH haftası etkinlikleri kapsamında stant kuruldu. Kurulan stantta vatandaşlara solunum testi yapıldı.

Torunoğulları İç Turizmi Değerlendirdi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları; basın mensuplarının sorması üzerine iç turizm ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Muğla Barosu’ndan Önergeye Tepki

Muğla Barosu Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bu önergenin geri çekilmesi için hayatın her alanında karşı duracağımızı bildirerek bu yanlış uygulamadan hemen dönülerek önergenin iptal edilmesini, bu ve buna benzer uygulamaların terk edilmesini, çocuklarımıza çocuk olarak yaşama hakkının tanınmasını talep ediyoruz” denildi.

Toplam 14615 haber.